Rödvinssås

I lördags gjorde jag rödvinssås. I vanliga fall är det Klas som står för den typen av matlagning, då jag inte riktigt har ro att stå och vänta på grytor eller såser som kokar i flera timmar (nåväl, en timme i alla fall). Men i lördags tänkte jag att jag skulle ge mig på det i alla fall.

Jag lät mig inspirerar av ett recept från Allt om mat. Jag ändrade lite i receptet, och tog kycklingbuljong istället för kalvfond. Jag uteslöt rotsellerin och saltet, men tillsatte en skvätt vinäger och rätt mycket soja. Hade även i steksky från ankbröstet som vi skulle äta till middag. Jag minskade även på sockermängden, men det blev ändå en väldigt söt sås. Utan sojan och vinägern hade det inte varit ätbart. Enligt Klas blev såsen väldigt god, men enligt mig så letar jag vidare efter ett annat recept med mindre sötma.

Tillsammans med ankbröst, hasselbackspotatis, smörstekta kantareller och ett glas Tommasi blev det ändå en väldigt god middag och trevlig lördag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.