Äppel, päppel…

Äppelpaj är himla gott, men jag gör det väldigt sällan. Det kräver att man har ett riktigt bra recept, och perfekta äpplen (syrliga och fasta som inte riskerar att bli mjöliga och söta när pajen har varit inne i ugnen).

Igår provade jag ett recept från Allt om mat.

Det tog lite tid att göra den eftersom man både skulle ha en deg att klä formen med, och en smet att fylla den med. Jag hade bara två ägg i smeten, och jag använde råsocker istället för farinsocker ovanpå äpplena.

Jag kan inte säga att det var den godaste äppelpajen jag bakat, men det var helt klart den vackraste. Den ser nästan ut som de brukar göra i mattidningarna.

Serverade tillsammans med vaniljsås. Ekströms på Tetra är min absoluta favorit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.