Hej!

Jag saknar bloggen, så det får bli ett litet gästspel (även om jag inte har så mycket vettigt att skriva den här gången heller…). Matlagning, bakning och restaurangliv är helt klart mitt största intresse. Det är avkopplande, närmast meditativt, gott och fantastiskt roligt! Jag vet att inte alla håller med mig, men jag älskar det och kommer troligtvis alltid att göra det. Inte konstigt att jag saknar det nu när jag inte har någon tid för det.

Men mitt intresse finns såklart alltid med mig i mitt hjärta, och mitt huvud. Senast här om dagen tänkte jag på julgodis. Det är väl ändå bland det godaste som finns? Min syster och jag brukar baka julgodis varje år och det blir supergott. Ofta gör vi 4-5 sorter, vilket känns ganska lagom. Eftersom julen är en av de mest traditionsbundna högtiderna så blir det lätt att man bakar ungefär samma sorter varje år (ingen i vår familj vill vara utan knäck, chokladtryffel eller Mozartkulor till exempel). Därför blir det inte av att man provar alla de andra goda recepten som finns. Och när julhelgen är slut så är man ju inte så sugen på att vare sig baka eller att äta mer julgodis. Så jag tänkte att jag nu i vår skulle prova några nya recept (som inte är traditionella för mig) på godis. Det är ju lika gott nu, som till julen, med hembakt godis. Faktiskt så tror jag att man uppskattar det nästan mer nu, för kring advent och jul är det ju så fruktansvärt mycket olika sorters mat, godis och typiska juldrycker som man ska hinna med att njuta av.

Jag tänkte prova det här receptet på mörk chokladfudge.

Och så Rocky Road förstås. Det har jag gjort någon gång förut och jag tänker ofta att jag ska göra det igen, men det blir liksom inte av. Vi gjorde det aldrig hemma när jag var barn, så det har inte blivit någon traditionsgrej för mig. Kanske blir det en vårtradition istället? Men jag tror att jag byter ut marshmallowsen mot russin.

Sen ska jag försöka att hitta något recept på godis med lös ljus kola och typ nötter (eller något annat krispigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.