Paris del 2

Vi åkte till Paris för att i första hand äta och dricka gott, samt att njuta av den franska atmosfären. Det jag uppskattar mest är faktiskt att gå ut och äta fransk frukost – le petit déjeuner – i lugn och ro och bara låta förväntningarna på dagen stiga.

Första morgonen så hittade vi till detta mysiga café, som låg endast ett par hundra meter från vårt hotell.

Det blev en bagel för mig. Jag höll mig till te, då det tyvärr är svårt att få tag på koffeinfritt kaffe.

Sen var vi redo för en promenad genom Montmartre,upp för alla trappor, som ledde oss till Sacre Coeur. En av få sevärdheter som vi inte hade sett förut.

Vackert, men inte så hänförande som jag hade förväntat mig.

En del ställen serverar även kontinental frukost. Men varför äta något sådant när man kan få fransk frukost?

Skönt semester-avslappnad 🙂

Ganska typisk inredning för ett Brasserie i Paris.

Så gott och fint!

Tepåsen hade ett litet telöv i toppen. Det är detaljerna som gör skillnaden.

Sen var vi laddade för en heldagspromenad längs med Seine. Det blev ett besök i Notre Dame, Invaliddomen och Place de la Concorde m.m. Det var tredje gången jag besökte Paris så fokuset låg inte på sevärdheter :). Så härligt att bara strosa omkring och njuta!

Efter en långpromenad kan man behöva fylla på med mumsig fika. Min åsikt är att de finaste och godaste bakverken finns i Sverige och i Frankrike.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.