Pannacotta

Pannacotta är en av de absolut enklaste efterrätterna man kan göra.

Jag brukar använda mig av 1,25 dl gelésocker, 5 dl vispgrädde och 1 vaniljstång. Skrapa ur vaniljstången och blanda upp fröna med lite strösocker (då löser sig vaniljen bättre). Koka upp samtliga ingredienser, och låt dem koka i 30 sekunder. Häll sedan upp pannacottan i formar eller glas. Låt stelna i kylskåp (tar bara någon timme). Dekorera sedan med frukt, bär, sylt eller gelé.

Om jag ska göra till många brukar jag göra dem i engångssnapsglas. Igår tog jag med mina små pannacottor till Maria, Stig, Herman och Nevyn för en trevlig kväll med middag, Mello och spel :). Då kom jag på den smarta idén att engångsglasen passar perfekt i en äggkartong. Väldigt smidigt sätt att transportera dem på när man ska skumpa runt i kollektivtrafiken (eller i bilen med för den delen).

Jag måste säga att jag tycker att pannacotta är väldigt gott i förhållande till hur enkelt det är!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.