Piglördag

Enligt wikipedia kommer ordet lillördag ifrån piglördag, vilken inföll på onsdagar – då pigor enligt traditionen var lediga eftersom de inte kunde vara lediga på den vanliga lördagen.

Enligt wikipedia förekommer det även att man firar lillördag på tisdagar eller torsdagar. Med lite god vilja så kan man nog få det till att det bara finns en ”vanlig” dag – måndag.

Idag blev det en mysig middag på Vapiano tillsammans med maken. Jag hann ändra mitt val av mat tre gånger när jag stod i kön för att beställa. Det slutliga valet baserade jag på att jag var sugen på rödvin. På väg till baren för att köpa vin så hann jag ändra mig igen och köpte vitt vin istället. Tur att maten passade lika bra till det ;).

Det ska va gött å leva, annars kan det kvitta…

Efter en lååååång promenad på Kungsholmen (där det förövrigt inte verkar finnas något kvällsöppet café, eller liv över huvud taget) tog vi tunnelbanan hem till Söder och kvällsfikade på Muggen i Götgatsbacken. Det blev latte och baked cheesecake för mig. Mums!

Det är mysigt att sitta vid fönstret och kika på allt förbipasserande folk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.