Spottsoppa

Häromdagen råkade jag på en påse bigarråer i frysen. Bestämde mig för att göra spottsoppa. Var väldigt länge sen jag åt det, men det var lika gott nu som förr i tiden.

Jag började med att koka upp 1 liter vatten tillsammans med 1 dl strösocker. Sen blandade jag ned ca 700 g bigarråer (gissar att det är runt en liter) och en halv vaniljstång. Jag lät dem koka i 10 minuter så att de blev mjuka. Sen pressade jag i lite citronsaft. Slutligen blandade jag 1 msk potatismjöl med lite kallt vatten och hällde därefter ned det i soppan, under omrörning. Lät soppan koka upp, och ställde sedan av den för att svalna. Möjligtvis hade man kunnat blanda i lite mer potatismjöl, för den var i tunnaste laget. Första kvällen åt vi den varm, och nästkommande dag åt jag den kall till frukost. Jag föredrar den faktiskt kall – det var riktigt gott!

Åt mandelbiskvier till, men det gjorde varken till eller från för soppan var så god i sig.

En smörgås kan man behöva till.

Passade på att duka lite fint med rosblad eftersom rosen från Alla hjärtans dag började sjunga på sista versen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.