När jag fyller år blir det oftast chokladtårta.
Jag ledsnar aldrig på choklad.
Var gott med lite lättvispad grädde till.
Den här fina buketten fick jag av maken idag.
Lite annorlunda, men väldigt fin färgkombination!
Här kommer recept på årets tårta.
Kaka/botten:
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Smält smöret. Blanda med socker, kakao och vaniljsocker. Blanda ned äggen, ett i taget. Rör till sist ned mjölet. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda längst ned i ugnen, ca 20 minuter, 175 grader. Jag gräddade kakan i 18 minuter, det blev perfekt.
Tryffel/topping
1,5 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
0,5 dl rostade pinjenötter
Koka upp grädden och smöret. Hacka chokladen och blanda ned i grädden, låt allt smälta ihop. Ställ in blandningen i kylskåp och låt halvstelna (ca en timme). Bred sedan tryffeln över kakan. Strö över pinjenötterna. Låt kakan stå kallt i kylen minst en timme innan servering.
Jag hoppade över pinjenötterna och dekorerade med mini-geléhallon och silverkulor istället. Jag tycker att tårtan var godast dagen efter, när tryffeln/toppingen hade stelnat riktigt ordentligt.
Herregud vad den ser god ut! Suktar ihjäl mig här borta.. 🙂
Hihi, jag kan skicka lite till dig ;). Själv är jag rätt så less efter att ha ätit av den i tre dagar…