Avsmakningsmeny

Denna helg spenderade jag hemma hos mina föräldrar. Min otroligt begåvade syster bjöd oss på en utomordentligt fin och god middag igår. Tack för det fina Tove!

Menyn följde ett tema: de fyra årstiderna.

Först fick vi en ceviche på fisk, frukt, gröna bönor och ingefära. Till det serverades en alkoholfri öl (ginger beer) blandad med limejuice. Rätten symboliserade våren.

Därefter fick vi pilgrimsmusslor med en ört- och cheddarkompott. Jag fick ett kalkonbacon chips till, och de andra fick salami. Till det drack vi en röd beaujolais. Tallriken avslöjar att det är sommar som denna rätt handlar om.

Sen kom hösten. Svamp, rökt kalkon, syrad fänkål och ett knaprigt cheddarchips. Dryck: champagne!

En granité på blodapelsin hjälpte oss att rensa smaklökarna. Vackert – precis som vintriga iskristaller.

Allt var jättegott, men min personliga favorit var anka med kakao och kaffe. Och så jordärtskockspuré. Då var vi framme vid vårvintern.

Till det drack vi en ostronporter. Jag var imponerad över hur gott det var, med tanke på att jag inte dricker mörkt öl i vanliga fall.

Avslutningsvis blev det vår igen – frukt med en vit chokladsoppa (smaksatt med koriander och chili). Till det drack vi ett muscatvin.

Efter all denna mat så sov jag gott hela natten. Bara för att vakna upp till en solig och fin vinterdag. Jag mår fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.