Lakritskola

Jag älskar julgodis (om det nu är någon som har missat det *s*).

Ett av mina absolut bästa recept är detta, på lakritskola:

5 dl grädde

500 g socker

5 msk ljus sirap

2 msk flytande glykos

50 g smör

3 msk lakritspulver (man kan även ta 1 lakritsstång)

Mörk choklad

Flingsalt

Blanda alla ingredienser (utom choklad och flingsalt) i en kastrull. Koka upp och låt koka på medelvärme, tills temperaturen på smeten är 120 grader. Häll sedan upp smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Välj storlek på formen utefter hur tjock kola du vill ha.

När kolan stelnat så smälter du chokladen över vattenbad. Skär kolan i bitar och doppa i chokladen. Smula lite flingsalt över. Låt stelna och mumsa i dig :). Mycket roligare än så här blir inte livet…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.