I år har jag bakat skurna pepparkakor för första gången.
Recept, ca 70 st:
200 g smör
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 tsk kanel (ha gärna i lite mer för extra julig smak)
2 tsk ingefära
2 tsk malda nejlikor
1 tsk bikarbonat
6 dl vetemjöl
1 ½ dl hackad sötmandel
Rör ihop smör, socker, sirap och kryddor. Tillsätt bikarbonat, blandat med mjöl och mandel. Dela degen i två bitar och forma två fyrkantiga längder. Linda in dem i plastfolie och låt vila i kylen en timme. Skär deglängderna i tunna skivor och grädda i 200 °C i 12 minuter.
Det räckte att grädda dem i 4,5-5 minuter eftersom de var så tunna.
Å jag bakade också skurna pepparkakor ikväll. Mycket smidigt och doftar ljuvligt.
Blir lite sugen att testa ditt glöggrecept, har du smakat på den än?