Skurna pepparkakor

I år har jag bakat skurna pepparkakor för första gången.

Recept, ca 70 st:

200 g smör
2 dl  strösocker
1 dl ljus sirap
2 tsk kanel (ha gärna i lite mer för extra julig smak)
2 tsk ingefära
2 tsk malda nejlikor
1 tsk bikarbonat
6 dl vetemjöl
1 ½ dl hackad sötmandel

Rör ihop smör, socker, sirap och kryddor. Tillsätt bikarbonat, blandat med mjöl och mandel. Dela degen i två bitar och forma två fyrkantiga längder. Linda in dem i plastfolie och låt vila i kylen en timme. Skär deglängderna i tunna skivor och grädda i 200 °C i 12 minuter.

Det räckte att grädda dem i 4,5-5 minuter eftersom de var så tunna.

1 tanke kring ”Skurna pepparkakor

  1. Å jag bakade också skurna pepparkakor ikväll. Mycket smidigt och doftar ljuvligt.
    Blir lite sugen att testa ditt glöggrecept, har du smakat på den än?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.