Glögg

Jag har fått ett recept på glögg, av min fina kollega Marie.


1 påse kardemummakärnor.
2 kanelstänger
½ pomerans skal
½ -1 msk hela nejlikor
1 dl vodka
Stöt kardemumman kärnorna, bryt sönder kanelstängerna. Lägg allt i en bunke och häll över vodkan. Låt stå 3-5 dagar. 1 flaska billigt skitvin, 2 dl socker ev. mindre + 2 tsk vaniljsocker blandas och röres tills sockret smälter, och i med spriten.
Jag brukar ta X 4 så att det blir en dunk vin. + extra mycket kardemumma Lycka till

* * *

Jag har blandat kryddorna och vodkan. Nu ska det få stå och gotta till sig i kylen. Ska bli så spännande!

Lade över de överblivna kanelstängerna i en glasburk. Blev fint tycker jag!

Just nu ser det inte jättegott ut, men väldigt spännande.

1 tanke kring ”Glögg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.