Tre(?) rätter

Igår slog vi på stort och åt förrätt. Det blev kräftskagen (hackade kräftstjärtar, schalottenlök, dill, cayennepeppar, salt, majonnäs och crème fraiche) med avokado. Jag har inte så mycket att säga om upplägget, men observera att vi har nytt porslin – Swedish grace. Väldigt snyggt om jag får säga det själv.

Till varmrätt blev det gulasch. Dessvärre tittade jag på ”Historieätarna” samtidigt som jag åt varmrätten. Det gjorde mig illamående, så det gör jag inte om! Tänk om de gör ett program om våra matvanor, om sisådär 300 år. Vad kommer de att säga/tycka då?

Vi provade på Nygårda julmust. Hade stora förhoppningar då den är lagrad på ekfat i sex månader. Men jag har inte mycket att säga om den. Vi hällde ut den och drack Apotekarnes julmust på burk istället. Flaskan var fin i alla fall.

Till efterrätt(?) blev det en välfylld skål med godis. Kan man ens kalla lösviktsgodis för efterrätt? Kissemissen tyckte att det såg ganska så frestande ut i alla fall.

Så han studsade upp i mitt knä. Men han gav upp ganska fort, när han upptäckte att matte hade köpt surisar. Dock var han väldigt glad och nöjd med den nya fleecefilten som jag införskaffade igår.

Och idag är det första advent. Det firades med ett besök till kyrkan. Finns ingen dag då det är så mysigt att gå till kyrkan som när det är första advent. Här hemma har vi pyntat och tänt det första ljuset. Till kvällen blir det saffransbröd och te.

1 tanke kring ”Tre(?) rätter

  1. Mmm såg riktigt smarrigt ut och jag tycker helt klart att smågodis kan räknas som efterrätt, hihi… Ååå din nya fleecefilt ser ju hur gosig & varm ut som helst.

    Kul att du gillar mina bilder, har fått värsta bloggrycket den här veckan och bombaderat ut bilder. 😉 Har ju varit lite dålig på att blogga annars den senaste tiden. Jag lägger upp bilder på fejjan och så glömmer jag bort bloggen.

    Kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.