Jag har hittat recept på en väldigt god päronmarmelad, i Linda Lindorffs blogg.
Ingredienser
500 g skalade, urkärnade päron
½ citron (eller 1 lime saft och skal)
Ca 1 msk riven färsk ingefära
1 tsk vaniljsocker
3-4 dl strösocker
1 tsk röd melatin
Gör så här:
Skär päronen i bitar Koka dem och citronen (eller lime) mjuka, det tar ca 10 minuter.
Tillsätt ingefära, vaniljsocker och socker.
Koka 5 minuter till. Rör ut melatin i lite extra socker och rör ner i sylten. Koka 2 minuter, ta kastrullen från värmen. Skumma och häll upp på
rena burkar. Locket på!
I torsdags kokade jag en burk marmelad för att ge bort i present.
Och den står i min kyl nu och väntar på att avnjutas!! Blir nog i helgen, vilken lyx 🙂 Vad mysigt att börja med julförberedelserna, hoppas att det blev goda bullar. Tänkte försöka mig på att baka lchf pepparkakor samt saffranskaka i helgen, blir spännande. Kram