Anka med falsk béarnaise

Häromdagen åt vi anka med ugnspotatis och falsk béarnaise. Att laga ankan är hur lätt som helst. Salta, peppra och skär några snitt i svålen. Stek i lite olja/smör så att den får färg. Stick i en termometer och kör i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen är 55 grader, då blir den fint rosa. Låt den vila ett tag i aluminiumfolie.

Jag tycker att béarnaisesås är gott, men det är så fruktansvärt fett och hårdsmält så ibland gör jag varianter. Idag blev det en sås som egentligen inte är särskilt lik béarnaise. Men den är god så jag bjuder på receptet.

Falsk béarnaise:

50 g rom (jag tog ishavsrom)

1 dl crème fraîche

0,5-1 tsk vitvinsvinäger

0,5 kruka dragon

Salt, peppar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.