Torsk med skummig jordärtskockssås

Det låter gott, och är det godaste jag ätit på väldigt länge!

Jag tinade ett torskblock. Sen saltade och pepprade jag filéerna samt stekte dem i lite smör. Och så kokade vi potatis till.

Receptet på såsen har jag tagit från Arla

2 Schalottenlökar

2 jordärtskockor

25 g smör

1 dl vispgrädde

2 dl mjölk

1 msk koncentrerad fond

2 tsk pressad citron + skal från en citron (skalet hoppade jag faktiskt över)

1 msk dragon

Gör så här: Skala och finhacka lök och jordärtskockor. Fräs dem i smör, men inte så att de får färg. Slå på grädde, mjölk och fond. Låt sjuda i ca 10 minuter. Mixa såsen och smaksätt med citron och dragon. Tips: MIxa såsen på ytan med en stavmixer. Då blir det fint skum.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.