Afternoon tea till middag

Idag kände jag inte för vanlig middag, så jag gjorde i ordning en te-bricka till mig själv. Det blev scones, rökt kalkon, prästost, philadelphiaost, två olika marmelader och så te förstås. Jag har hittat ett riktigt bra recept på scones.

Recept:

3 dl mjölk

100 g smör

8 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

1 tsk salt

Gör så här: blanda de torra ingredienserna. Tärna smöret och blanda ned i mjölet. Häll på mjölken och rör ihop till en deg. Dela i fyra delar och platta till. Lägg på plåt och grädda i ugnen 10-15 minuter (250 grader).

Det är himla smidigt att äta scones till middag. Det tar inte längre tid och är inte besvärligare än att laga vanlig middag. Dessutom har man ju nästan alltid ingredienserna hemma. Men lyxigt är det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.