Eftersom jag släpade hem en riktig bamsing till pumpa för några dagar sedan så kunde jag förstås inte låta bli att laga något gott av pumpaköttet. Det blev pumpasoppa.
1,2 kg pumpakött
2 l vatten (man kan minska mängden vätska om man vill, men jag gillar rinnig soppa)
Ett gäng schalottenlökar, eller 1-2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 tärningar grönsaksbuljong (minska detta om du gör på mindre mängd vätska)
Sambal oelek
Timjan
En klick crème fraiche
Fräs löken, vitlöken och sambal oelek i lite olja. Lägg i pumpan och slå på vattnet. Smula ned buljongtärningarna och låt koka i 10 minuter. Mixa soppan slät och smaksätt med timjan. Häll upp i skålar/tallrikar och klicka i crème fraiche. Det är även gott att strössla över knaperstekt bacon. Och så kan det ju vara trevligt att garnera med något grönt ;).