Bästa chokladmoussen

Jag har en riktig favoritchokladmousse just nu. Receptet räcker för 4 gigantiska portioner, eller 6-8 normala portioner.

Man behöver:

200 g choklad (jag använder blå Fazer)

2 dl vispgrädde

2 ägg

2 msk rörsocker (råsocker)

Passionsfrukt eller hallon för dekoration

Smält chokladen i vattenbad (eller mikrovågsugnen, om du gillar att leva farligt). Låt svalna. Vispa äggvitorna för sig till ett hårt skum. Vispa grädden och vänd försiktigt ned i chokladen tillsammans med äggulorna och råsockret. Vänd slutligen ned äggvitorna i chokladen. Portionera upp i glas eller skålar. Dekorera med passionsfrukt eller hallon direkt innan servering. Njut!

Det finns två kritiska moment i den här chokladmoussen:

1. Se till att chokladen är ordentligt avsvalnad. Om den är varm kommer grädden att skära sig.

2. Vänd ned ingredienserna försiktigt. Rör inte, för då går luftigheten förlorad.

 

Tips! Servera chokladmoussen på en efterrättsbuffé. Då kan man med fördel spritsa ut moussen i små plastglas (blir typ 15-25 st beroende på hur generös eller snål man är).

Jag inspirerades av Sanna Ehdin till det här receptet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.