Stekt panerad fisk

Minns ni den stekta fisken man fick i skolan? Den var inte god! Antagligen därför som många barn tror att fisk inte är så gott.

Min stekta panerade fisk smakar inte alls som skolans sega och vidbrända små fiskstackare. Jag brukar köpa rödspätta och krydda med lite salt och peppar. Sen doppar jag filéerna i mjöl, uppvispat ägg och slutligen ströbröd. Och så steker jag dem i en blandning av smör och olja i het panna. Hemligheten för att få fisken att hålla ihop och inte tappa paneringen är att röra den så lite som möjligt.

Jag serverade min spätta till kokt potatis och kall sås gjord på majonnäs, crème fraîche, dill, salt, peppar och handskalade räkor. Riktigt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.