Nationaldagen

Nationaldagen till ära så vaknade jag till ett icke-regnigt Stockholm. Helt fantastiskt att det har varit uppehåll hela dagen! Till och med solen har visat sig.

När man inte har möjlighet att hissa en riktig flagga så får man taga vad man haver… Och visst måste väl den svenska flaggan vara den vackraste av dem alla?!

Efter frukost tog vi en tur till IKEA (måste väl klassas som en av de mest svenska aktiviteterna?). Som vanligt så hittade jag en del köksattiraljer och ätbara saker. För en gångs skull så fanns det fina servetter. Hittade även en superfin serveringsbricka som jag hoppas få mycket användning för i sommar.

Sen åkte vi hem och åt hemlagad thaigryta och drack Singha. Med tanke på att Sverige är ett mångkulturellt land, så kan det kanske klassas som lite ”svenskt” att äta thai-mat ;). Notera de blågula serpentinerna i bakgrunden!

Efter lunchen så begav vi oss till Kungsträdgården, för att riktigt fira in Nationaldagen (och restaurangernas dag). Där mötte jag min fina (f.d.) kollega Lena. Hon tyckte att jag skulle köpa champagne. Jag måste erkänna att jag övervägde det när jag gick förbi Taittingers tält, men sen fastnade vi för dessa glassdesserter istället. Inte smart eftersom jag inte tål laktos så bra….hm.

Jag flaggade lite, med slottet i bakgrunden. Lite komiskt med tanke på att jag inte är ett dugg rojalistiskt…haha.

Till middag blev det kalkonfilé, potatis och alternativ bearnaisesås (kommer recept på den en annan dag).

Soffhäng.

Och så rabarberkompott och vaniljglass till efterrätt (precis som att vi behövde mer efterrätt…).

Tur att det är Blodomloppet i morgon, så att man gör av med ett par av kalorierna ;).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.