Bakning

Jag tycker verkligen om att baka. Det är ett bra sätt att rensa tankarna på. Dessvärre (eller kanske dessbättre) är jag inte lika intresserad av att äta bakverk. Dock finns det några saker som går åt som smör hemma hos oss.

Klassikern – chokladbollar.

Jag följer min mammas recept: 100 g smör, 1 dl strösocker (jag tar lite mer), 1 tsk vaniljsocker, 2 msk kakao, 2 dl havregryn, 1 msk kallt kaffe. Mixa i matberedera. Låt smeten stå svalt så är det lättare att rulla den. Doppa bollarna i kokos. Och gör dubbel sats när du ändå är i farten ;).

Och så har vi tuppkakemuffins.

2  ägg, 2 dl socker, 75 g flytande fett (t.ex. rapsolja). Rör hastigt ihop ingredienserna. Vispa inte! Tillsätt 2,5 dl vetemjöl och rör försiktigt. Skeda upp i formar och strö över lite hackad mandel. Grädda i nedre delen i ugnen, 200 grader, ca 14 minuter.

Glöm nu inte bort att smeten ska röras, och INTE vispas. Det blir verkligen inte bra om man vispar…

1 tanke kring ”Bakning

  1. Jajjamen du kan köra alla sorters grönsaker och frukt i råsaftcentrifugen. Det är bara sånt som t ex apelsin, ananas och avokado som har ett tjockare skal som man måste skala först. Men t ex äpple, päron och morot är det bara att kasta i. Jag har inte provat så många olika i den tyvärr, är så lätt att den står kvar i skåpet och ”dammar”. Fast det blir ju så otroligt god juice och man vet att det bara är 100 % frukt/grönsaker. Kan verkligen rekommendera att införskaffa en råsaftcentrifug!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.