Afternoon tea på Sundbyholm slott

Efter att ha legat hemma i influensan en hel vecka så var det skönt när jag i fredags äntligen började känna mig bättre :).

Igår åkte maken och jag iväg på en utflykt till vackra Sundbyholms slott. Vi har tidigare bott där på slottsweekend, men den här gången nöjde vi oss med Afternoon tea.

Vi är båda förtjusta i te såväl som i sötsaker så Afternoon tea passar oss ganska bra.

Det fanns scones, olika sorters bröd och ostar samt mängder med marmelader och sylter.

Men efterrättsbordet var nog det som imponerade mest på mig.

Jag smakade lite av varje.

Sundbyholms afternoon tea kostar 235 kr/person. Det är ett ganska okej pris tycker jag. Självklart går det inte att äta för 235 kr och det lönar sig inte att äta buffé jämfört med att fika på vanligt café. Men jag tycker ändå att det är värt pengarna eftersom man får möjlighet att prova så många olika sorter. Dessutom är miljön på ett slott eller en herrgård oftast mycket mysigare än på ett café.

2 tankar kring ”Afternoon tea på Sundbyholm slott

  1. Mmm såg ju huuur gott ut som helst det där! Jag tycker det var rätt bra pris ändå, det är ungefär samma pris som man får betala för en brunch. Och jag antar att man blir minst lika mätt av afternoon tea som brunch, eller hur?! ;o) Jag älskar scones med ost & marmelad med en kopp te. <3

  2. Linda: hihi jodå man blir precis lika mätt som efter en brunch! Enda problemet är väl att det blir väldigt sött. Vi åt Afternoon tea istället för lunch, och det kommer jag nog inte att göra om. Skulle hellre äta det på eftermiddagen, efter att man ätit en lättare lunch (några timmar innan).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.