Semlor – sent om sider

Fettisdagen är passerad för länge sen och jag har hunnit äta semlor flera gånger, men ändå har jag inte bloggat om det. Jag har väl haft fullt upp bara med att äta dem helt enkelt ;).

Hursomhelst så kommer en bild på mina små semlor.

Jag använder mig av Leila’s recept på vetedeg (men låter det kalljäsa istället). Jag brukar göra en hel sats bullar, och sen fryser jag in dem direkt och tar fram vid ”behov”.

Fyllningen är väl egentligen inte något att orda om. Det handlar om tycke och smak. Jag blandar ut mandelmassan med lite grädde samt urgröp från bullen. Det påverkar inte smaken så mycket, men ger mandelmassan en bra konsistens. Sen lägger jag på grädden, locket och slutligen toppar jag med florsocker. Om du saknar en florsockersiktare går det lika bra att fylla en tesil med florsocker och sikta över bullen.

1 tanke kring ”Semlor – sent om sider

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.