Makron, macaroon, macarong…

Jag har sett många stavningar på detta bakverk, och det är väl så att kärt barn har många namn. Personligen föredrar jag stavningen och uttalet ”makron” eftersom det är svenskt, men det verkar inte vara det vanligaste.

Hursomhelst så tycker jag att det är ett trevligt bakverk. Det är både vackert och gott! Dessa kommer från Gunnarssons konditori på Götgatan i Stockholm. Fyllningen var lite tråkig. Då hade Taxinge slottscafé betydligt godare makroner.

Jag ser framemot att den franska konditorikedjan Ladurée, som är världskända för sina makroner, ska öppna i Stockholm. Får se om jag hinner komma till Paris eller London innan det öppnar i Stockholm.

Denna bild är lånad från internet.

2 tankar kring ”Makron, macaroon, macarong…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.