3-rätters bara så där

Jag tycker att man bör njuta så mycket som möjligt av livet. Det kan vara lättare sagt än gjort, men med god mat och dryck blir det så mycket enklare! Dessutom tycker jag att vintern är den årstid som mest behöver ”muntras upp”.

Igår ägnade jag dagen till att planera och laga en 3-rättersmiddag till maken och mig. Men det går förstås lika bra att göra det tillsammans med en mamma, en morfar, en vän eller en hund (i det sistnämnda fallet blir det mer dryck kvar till dig ;)).

Måltiden inleddes med en egenkomponerad skaldjurscoctail (dock med lite inspiration från en förrätt min mamma gjorde i julas). Jag blandade hackade räkor och havskräftor med avokado, gurka, tomat och salladslök. Detta blandades med lite flytande honung och ett par skvättar japansk soja. Och så lite bubbel i finaste finglasen!

Till huvudrätt åt vi pocherad torsk (läs på fiskbilen.se om du vill få bra tips på hur man kokar eller pocherar fisk) med kokt potatis, färsk kokt sparris, hemlagad löjromshollandaise och smörstekt rödlöksröra. Angående hollandaisesås så är det inte alls tidskrävande eller särskilt svårt att göra själv. Men det kräver precision, och det är viktigt att man gör exakt som det står i kokboken. Jag gjorde som det stod i ”Vår kokbok”, och så blandade jag i löjrom.

Till efterrätt så blev det semlor – mitt absoluta favoritbakverk. Så det kommer jag att blogga om i ett separat inlägg.

3 tankar kring ”3-rätters bara så där

  1. Ja jag har kommit igång med min blogg igen nu. Det blir lättare att posta inlägg också när jag kan göra det med min nya finfina mobil. Har haft en ”stenålders” sony ericsson sen i slutet av november då min HTC Desire blev stulen. Men nu fick jag äntligen tummen ur och köpa en ny smartphone – Google Nexus S, grymt nöjd. 🙂

    Tack för bubbeltipset i förra inlägget, jag äääälskaaaar bubbel så det ska jag absolut testa. Kanske om några helger när mamsen kommer på besök. 🙂

    Kram
    Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.