Bra bubbel!

Om du som jag gillar bubbel väldigt mycket, men inte bor i en guldgruva, så kan jag verkligen rekommendera ett vitt mousserat vin från Frankrike som heter Louis Bouillot för 99 kr.

Det är inte champagne, och smakar inte heller som det. Det är en Crémant de Bourgogne. Och alldeles nyligen lärde min syster mig att man kan se det som en typ av kvalitetsstämpel. Jag tycker att det är bra, för det betyder att jag inte har totalt dålig smak. Och vad som är ännu bättre är att jag på obestämd tid kan plåga min syster med diverse jobbiga och puckade frågor om måltidsdryck!

Det här vinet upptäckte jag förra året, när jag fyllde år. Jag bjöd på detta och ett annat mousserat vin till fördrink. Flera av oss tyckte att just detta vin var godare än det andra (som förövrigt är Lachèze), men irriterande nog så slängde jag flaskan utan att memorera namnet. Det har inneburit att jag under det gångna året har provat mig igenom en ansenlig del av systembolagets sortiment (bland annat Lachèze som jag inte gillar) för att hitta tillbaka till just Louis Bouillot. Det känns ganska bra kan jag säga. Och nu när jag har tillägnat ett helt blogginlägg till denna flaska så kommer jag knappast att glömma bort vare sig namn eller etikett.

2 tankar kring ”Bra bubbel!

  1. Nu har jag köpt det här bubblet – det ska jag avnjuta som fördrink innan Mello börjar på lördag. 🙂 Såg att det fanns i magnumflaska till ett rätt så bra pris, kan vara bra att köpa om man är många och vill ha det som välkomstdrink.

    Kram Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.