Traditionell korvstroganoff

Idag kände jag för husmanskost så det fick bli korvstroganoff till middag. Jag vet inte hur ”traditionell” den blev egentligen, men jag har sökt bland mängder av recept på internet och förstått att den moderna varianten av korvstroganoff som mest innehåller krossade tomater och ketchup inte har så mycket gemensamt med den ursprungliga rätten.

Hursomhelst så knåpade jag ihop ett eget recept som jag blev väldigt nöjd med!

Ca 500 g korv (jag använder kalkonkorv)

2 gula lökar

2 dl creme fraiche

2 dl mjölk

2 msk mjöl

Chilisås + tomatpuré (efter smak)

1-2 msk pressad citron

2 tsk dijonsenap

Paprikapulver, salt, peppar, socker

Persilja

Man tillagar den förstås som vilken korvstroganoff eller gryta som helst. Jag kan dock tipsa om att vara lite försiktig med citronen. Ta hellre lite åt gången och smaka dig fram, det är svårt att ”reparera” om man har i för mycket citron.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.