Bästa tryfflarna ever!

Nu ska ni få ta del av det bästa tryffelreceptet någonsin!

Koka upp 1 dl vispgrädde och 50 gram smör. Dra av kastrullen från plattan. Lägg i 300 gram choklad och rör om tills den har smält. Blanda ned 2 msk apelsinlikör t.ex. Cointreau, 2 tsk flytande honung samt apelsincest från 1 apelsin. Låt tryffesmeten svalna och tjockna. Rör om regelbundet. När smeten är ganska tjock så lägger du ned den i en sprits, och så spritsar du ut den i formar. Sen kan man dekorera med typ vad som helst – t.ex. strössel, silverkulor, syltade apelsinskal eller rivet skal från en färsk apelsin. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Tips! Om man inte vill ha likör i tryffeln så kan man byta ut den mot apelsinsaft eller apelsinjuice. Och om man inte gillar apelsin överhuvudtaget så kan man smaksätta med något helt annat som t.ex. pulverkaffe (se till så att det löses upp ordentligt bara), pepparmyntsolja, lakritspulver eller kanske chili?

Men ändra inte på måttangivelserna gällande smör, grädde och choklad. Det blir nämligen inte bättre än så här. Mina tryfflar är redan slut…

2 tankar kring ”Bästa tryfflarna ever!

  1. Jaaaaaag hoppas att du inte tar med de där i jul, för då kommer jag seriöst få mindervärdeskomplex för mina fula tryfflar 🙁 Nej men de var jättefina, och säkert mumsiga! Puss

  2. Nej men vad säger du? Mindervärdeskomplex är aldrig bra, se till att skaka bort det så fort det bara går!

    Angående mina tryfflar så är de slut. Så jag ser verkligen framemot att äta upp dina tryfflar nu under julhelgen *moahaha*. puss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.