Ett trevligt alternativ till julskinka är griljerad julkalkon. Lite lättare, lite nyttigare och mycket godare, i alla fall om ni frågar mig ;).
Köp kokt rimmat kalkonlår. Det väger vanligtvis strax under kilot. Skär bort eventuellt fett. Smeta in den med 1 äggula och 2 msk senap. Pudra sen över ströbröd. Skjutsa in i ugnen ca 10-15 minuter på 200 grader.
Tips! Stoppa in hela nejlikor som dekoration.
Hur smakar det då? Väldigt likt julskinka. Lite mildare och mindre salt bara.
Intressant, det har jag aldrig tänkt på…
Det här måste jag testa. Eftersom jag inte äter kött, men fågel är det här ju ett perfekt alternativ till julskinkan. Ska åka och köpa imorgon och griljera på kvällen! Finns det på en vanlig Coop Forum eller liknande tror du? Gillar din nya blogg! KRAMAR
Hej Elan, vad kul att du har hittat hit!
Jag är osäker på om det finns just rimmad kalkon på vanlig stormarknad. Jag brukar köpa på Ingelsta Kalkon som finns bl.a i Söderhallarna samt i Ingelstas butik på Humlegårdsgatan, Östermalm.
Hade ingen aning om att du inte heller äter rött kött. Men då kan vi ju utbyta lite recept i fortsättningen :).
Ha en skön jul! Kram