Gute Lounge

För inte så länge sedan gjorde maken och jag ett besök på Gute Lounge på Brunnsgatan 6, Norrmalm.

Inredningen var riktigt mysig. Lokalen gav en känsla av att sitta utomhus på en innergård. Ett stort minus var dock att vi, trots att vi bokat bord, blev placerade mitt i restaurangen i något som påminde om en baravdelning. Golvet var upphöjt och man satt i stora utomhusmöbler som skulle passat bättre på en verklig uteservering.

Maken klagade över att han hade sträckt benet i den obekväma soffan.

På golvet låg det stenar, charmigt eller bara knäppt? Jag vet inte riktigt.

Vi suktade efter ”riktiga” platser, som de här. Och självklart såg jag till så att vi fick ett riktigt bord ;).

Till förrätt åt jag Anklår; grillade, konfiterade och körsbärsglacerade
serveras med syltade kantareller och citronett. Det var gott!

Till varmrätt blev det grillad varmrökt lax. Det var inte så gott. Men det var inte restaurangens fel, för jag gillar inte varmrökt lax (hade ju varit smart om jag hade tänkt på det innan jag beställde).

Till efterrätt tog vi såklart saffranspannkaka eftersom vi var på en Gotlandsinspirerad restaurang! Först var det gott, men sedan kändes det bara trist. Inget jag behöver äta igen.


Mitt samlade intryck och betyg av Gute Lounge blir inte särskilt högt. Jag skulle inte rekommendera någon att gå dit.

2 tankar kring ”Gute Lounge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.