Lussebak

Jag brukar baka saffransbröd till första advent, men i år hann jag inte riktigt med det. Men idag passade jag på att baka ett helt lass med lussekatter eftersom maken ändå var ute och roade sig på annat håll.

Jag använde mig av det traditionella receptet i ”Vår kokbok” som grund. Dessutom tillsatte jag 250 gram kesella, och behövde därför öka på mjölmängden. Vet inte exakt hur mycket mjöl det blev tillslut, jag hällde på tills det blev lagom. Och som vanligt så kalljäste jag istället för att använda mig av ljummen degvätska. Det är inte alls krångligt, bara tidskrävande. När man har knådat ihop degen bakar man direkt ut bullarna. Sedan låter man dem jäsa i 2-2,5 timmar.

Ett hett tips är att pensla bullarna två gånger. Då blir de lite glansigare, var det visst någon som sa ;).
Dessa små älsklingar ska få hoppa in i frysen nu. Blir gott till andra adventsfikat på söndag!

2 tankar kring ”Lussebak

  1. Nu har jag hittat hit, var ett tag sen jag var inne på din gamla blogg. ;o)
    Åååå vad lussebullarna ser smarriga ut! 🙂
    Trevlig helg!
    Kram
    Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.